Poruke ili misli misionara

Cijenjeni posjetitelji stranica hrvatske katoličke misije Bern!

U našem svakodnevnom nastojanju da Vam ove stranice učinimo što privlačnijima, ali ništa manje korisnijima i poučnijima, odlučili smo oformiti jednu novu rubriku. U toj rubrici bismo Vam željeli predočiti najauktalnije teme gledane okom i srcem jednog teologa, svećenika  s misionarskim iskustvom. Višegodišnje druženje sa svim generacijama naših ljudi, sudbinski osuđenih  na život u tuđini, temelj je na kojem teolog-svećenik-miosionar  doživljava i proživljava vječitu borbu za održavanjem na površini u neizbježnom kontaktu s potrošačkim mentalitetom, u dodiru sa etičkim i moralnim vrijednostima koje nezaustavljivo gube svoj iskonski smisao.

 Kako se postaviti prema problemu «stresa i žurbe», koji smisao ima «nasilje u odnosu na Evanđelje», opredjeljenje između «života i smrti», istina o «drogi» i njene kobne posljedice, «Handy» kao jedna od mnogih vrsta zarobljavanja i ovisnosti, koliko smo blizu «novom društvu bez bake i djeda»...samo su neke od tema koje su već, marom našeg pisatelja , našle svoje opravdano mjesto na ovim našim stranicama.

 Prepoznati duh vremna oduvijek je bila, rekli bismo, privilegirana sposobnost određenih ljudi, ali je ista tako vrijedna i zahvalna stvar ako se to prepoznavanje  i uočavanje problema , te pokušaj njihovog nadilaženja rado dijeli s drugima.

 Takose i Uredništvo ovih stranica nada da ćete se i Vi, dragi naši posjetitelji, zaustaviti na ovim stranicama, i rado zadržati, odvojivši koju minutu  vremena za sebe, pokušavajući pronaći svoje  mjesto u ovim životnim previranjima. Sigurni smo da ćete u ovim tekstovima pronaći ona zrnca Istine koja će Vas uputiti u smjeru humanizma, solidarnosti i međusobnog razumijevanja u suživotu s drugima.